Alpinistbloggen - 52 veckor, 52 nyturer

Alpinistbloggen - 52 veckor, 52 nyturer

Alpinistbloggen berör

det mesta som har med alpinism och dess olika discipliner att göra: bergsklättring, isklättring, alpin klättring, skidalpinism och randonnéskidåkning. Förhoppningsvis kommer Alpinistbloggen även ge tips och inspiration för träning, utrustning, resor och expeditioner. Följ mig mot mitt mål att göra 52 nyturer på 52 veckor under 2013.

Recension Hestra Heli Ski

UtrustningPosted by Henrik Wirsin 2013-02-18 22:18:19
Jag har haft mina Hestra Heli Ski handskar sen 2009 och använt dem flitigt. Jag köpte handskarna framförallt för att åka skidor där man ofta undviker att hantera blöta rep, doppa händerna i blötsnö eller klättrar blöta klippor och isfall.

För att åka skidor fungerar de utan anmärkningar och jag gillar längden så att man kan ha handskarna utanför ärmen.

Vill man däremot ha en varm handske att klättra med så rekommenderar jag att man kollar efter en handske med mer vattenresistent material och helst direkt mot yttertyget, exempelvis Arcteryx Alpha SV Glove eller Mountain Heardwear Medusa Glove. Jag har inte testat Alpha SV men den har fått mycket positiv kritik men inte så konstigt, med tanke på priset så har Arcteryx plöjt ner en hel del utvecklingspengar på handsken.

För att återkomma till Heli Ski så är jag nöjd i stort efter några få modifieringar. Jag har förbättrat värmeförmågan och lättat vikten genom att klippa bort handledsremmen och skinnflärpen för att sätta ihop handskarna. Resåret runt handleden räcker gott för skidåkning och även klättring (behöver du remmen så klättrar du ändå med för tjocka handskar).

Hestra Heli Ski med bortklippta handledsremmar.

  • Comments(0)//alpinistbloggen.wirsin.se/#post73